Ciasto francuskie Smakowite!

Ostatnio bardzo często korzystamy z gotowego ciasta francuskiego. Dlaczego z gotowego? Bo tak jest wygodniej. No i takie gotowe ciasto zawsze się udaje. Wystarczy wyjąć z opakowania i gotowe. 

Do gotowego ciasta francuskiego pasuje dosłownie wszystko. Słodkie, słone i kwaśne dodatki. To doskonała baza. A na dodatek wszystko można przygotować dosłownie w 20 minut. Na rynku jest spory wybór gotowych ciast francuskich. My dokładnie przetestowaliśmy jedno. A mianowicie:

Ciasto francuskie Smakowite!

 

MICHANIU

Doznania wizualne:
Nic szczególnego. Zwykłe opakowanie. Wielkością zbliżone do rolki folii aluminiowej. Ciasto zapakowane szczelnie. Na opakowaniu znaleźć można kilka przepisów. Ciasto po wyjęciu i rozwinięciu z opakowania zachowuje kształt i grubość. Według informacji na opakowaniu, jest ono umieszczone na papierze do pieczenia. Nie testowaliśmy jednak jego przydatności. Papieru ma się rozumieć.

Wyciągnięte z lodówki i rozwinięte nie klei się do rąk. Można łatwo je formować i przycinać. Podczas pieczenia ciasto ładnie rośnie. Robi się odpowiednio kruche. Łapie ładny kolor.

Doznania smakowe:
Ciasto neutralne. Nie góruje nad dodatkami. Dobra podstawa dla potraw na cieście francuskim.

Składniki:
To czego można spodziewać się po cieście. Nie ma żadnej groźnej chemii. Można pokusić się o stwierdzenie, że ciasto jest z naturalnych składników. No i w składzie jest sól spożywcza a nie drogowa 😉

Podsumowanie:
Jak na gotowy produkt to bardzo dobre ciasto. Idealna baza dla innych potraw. Nawet w rękach niedoświadczonego kucharza pozwala przygotować coś smacznego. Mogę z czystym sercem polecić.

Ocena:

wygląd: 8/10
smak: 8/10
ogólna: 8/10

bardzo poprawne ciasto francuskie

OLI

Doznania wizualne:
Opakowanie normalne, ciasto rozwałkowane cienko, nawinięte na papier. Wyjście proste i praktyczne. Jedyne do czego można się przyczepić to fakt, że nie wyrasta tak spektakularnie jak to z cukierni. Ale jeśli mam być szczera, to nigdy takiego nie udało mi się kupić. Zawsze surowe ciasto ze sklepu wyrastało jakby mniej. Ale na warunki domowe jest to poziom satysfakcjonujący.

Doznania smakowe:
Ciasto smakuje i pachnie cudownie. Pyszne, maślane ciasto francuskie, które smakiem nie ustępuje profesjonalnym wyrobom cukierniczym.

Podsumowanie:
Uzależniliśmy się od niego. Jest pyszne bardzo praktyczne. Idealne jeśli miewacie niespodziewanych gości. W 20 minut można wyczarować z niego wspaniałe smakołyki. Ciasto jest wysokiej jakości, nie ustępuje gotowemu ciastu francuskiemu innych producentów. Dodatkowo bez szwanku znosi zamrażanie – to idealny sposób na przechowanie ciasta na dłuższy czas.

Ocena:

wygląd: 8/10
smak: 8/10
ogólna: 8/10

 


INFORMACJE O PRODUKCIE
SIEĆ HANDLOWA: BIEDRONKA
PRODUCENT/IMPORTER: Henglein Polska Sp. z o.o. Katowice
WAGA: 275 G
CENA: 2,89 ZŁ

 

Ciasto francuskie Smakowite! – skład z opakowania: (kliknij aby rozwinąć)
mąka pszenna, tłuszcz roślinny, woda, alkohol etylowy, cukier, sól spożywcza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. 



Komentarze(1)
Zostaw komentarz

Imię (wymagane)

Strona www